Bureau Warmoesstraat

Hier was tot eind 2000 Bureau Warmoesstraat gevestigd, bekend uit de TV serie Baantjer.

In 1903 werd het pand op nr 48 van de Warmoesstraat door de politie in gebruik genomen en later werden drie naastgelegen panden toegevoegd. Door de panden met elkaar te verbinden kreeg het bureau een karakteristiek interieur met smalle gangen en steile trappetjes. Een agent hier moest van alle markten thuis zijn; hij kreeg te maken met zakkenrollers, autokrakers, vandalen, inbrekers, drugshandelaren, liquidaties, mishandeling, straatroof, vrouwenhandel, corruptie en illegaal gokken. Baantjer heeft hier 28 jaar gewerkt en aan de hand van zijn ervaringen zijn misdaadromans geschreven. Van de 70 titels met inspecteur De Cock als hoofdpersoon werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Vanaf 1995 werd een televisieserie gemaakt, gebaseerd op de verhalen van Appie Baantjer, met Piet Römer en Victor Reinier in de hoofdrollen.

Het politiebureau is inmiddels niet meer in dit pand gevestigd en een kijkje binnen nemen is in dit privéhuis helaas niet mogelijk.

Moordwandeling

Wie alles wil horen over de lugubere sfeer die er in de jaren '70 in de Warmoesstraat heerste? Oud-rechercheur Ton heeft jarenlang bij Bureau Warmoesstraat als rechercheur gewerkt en kan hier in geur en kleur over vertellen. Kijk bij de groepsactiviteiten voor meer informatie over deze moordwandeling.